På svenska    In English Auf Deutsch

Hälsovästen hjälper dig att djupandas

Att djupandas är bra för:

• Bättre energiförbränning,

• Syresättning till muskler och celler ökar

• Ämnesomsättningen blir mer balanserad

• Blodcirkulationen ökar

• Avslappnande och motverkar stress

• Masserar de inre organen

• Ökar livskraften & självkänsla

• Öppnar känslorna

• Ger dig harmonisk balans mellan kropp och psyke

• Renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, avlastar njurar och lever

Källa: http://www.halsosidorna.se/Andningsovningar

Levande exempel

Hejsan ...Jag har just mottagit er hälsoväst....tack, måste få säga att jag märkte skillnad i andning då jag har kol och hög diafragma. Jag har svårt att andas men redan efter 10 minuter trodde jag ej det va sant, stor skilnad. Jag märkte jag också att min nacke rygg redan känns bättre...har den på nu vid datorn nu. Tack ! Mayvor Hämqvist

Andas rätt - lev bättre. Många andas på fel sätt - testa om du är en av dem

Andas du fel? Med bröstkorgen i stället för magen? Då kan du få problem som liknar astma och sänker din livskvalitet.

Att andas är livsviktigt, det vet vi, men att det också är viktigt att andas rätt är inte lika känt. Hur många svenskar som andas fel vet ingen i dag - det har hittills varit ett dolt problem. Många har i stället fått en astmadiagnos och astmamediciner - när de i själva verket bara behöver lära sig att andas normalt.

Använder fel muskel

Carina Hagman, sjukgymnast vid lung- och allergimottagningen på Falu lasarett, möter flera patienter i veckan som lider av dysfunktionell andning, som det kallas med ett finare ord. Deras problem är att de andas högt uppe med bröstkorgen i stället för med diafragmamuskeln närmare magen. - De har ett felaktigt andningsmönster som exempelvis gör det tungt att andas in, svårt att ta djupa andetag och en känsla av att inte få tillräckligt med luft.

Tillsammans med forskare vid Uppsala universitet har Carina Hagman gjort en studie på 50 personer, varav 25 med dysfunktionell andning och 25 med astma.Resultatet presenterade hon i förra veckan vid en nordisk lungkongress i Uppsala:Fel andningsteknik kan vara mer handikappande än behandlad astma.- De patienterna upplevde sämre livskvalitet och hade större förekomst av oro och sämre förmåga att hantera stress än de med astma, säger Carina Hagman. Om det är den felaktiga andningen som leder till stress och oro - eller om det är tvärtom - går inte att fastslå.

Kan vara lösningen

Carina Hagman är dock övertygad om att många skulle bli hjälpta av att lära sig andas rätt. - Absolut, säger hon. Första och viktigaste steget till att lära sig andas rätt är att bli medveten om att man andas fel. - Vi tänker inte på hur vi andas och sätter det i samband med de problem vi kanske har, säger Carina Hagman. - När man har uteslutit andra orsaker kan det helt enkelt handla om att man andas fel.

Källa: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article487345.ab

Träna andning - slipp medicin. Enkla övningar kan hjälpa mot astma

LONDON

En halvtimmes andningsövningar om dagen - och livet blir drägligare för astmatiker.  De som testade metoden slutade nästan att medicinera helt, visar en ny studie. Forskare i Australien testade två övningar på sina patienter. Den ena gruppen använde en teknik där de andades långsamt genom näsan, den andra gjorde olika avslappningsövningar. Försökspersonerna gjorde övningarna två gånger om dagen i 30 veckor. Tekniken är hämtad från en metod för andningskontroll som kallas Buteyko. När försöket inleddes använde patienterna i snitt inhalator tre gånger om dagen.

30 veckor senare hade medicineringen begränsats till en inandning i inhalatorn var tredje dag, skriver forskarna i tidskriften Thorax.

Så här kan du träna din andning med hjälp av Hälsovästen.

Du har nu möjligheten att få ett riktigt effektivt träningsverktyg till att träna din andning. Så här gör du:

• Ta på Västen som beskrivningen visar med midjeremmen i höjd med mellangärdet.

• Nu ska du andnas in ett långt långsamt andetag för att sedan hålla i 3-5 sekunder. Känn samtidigt hur kroppen expanderar mot västens midjerem och ryggplatta. Observera att axlarna inte ska höjas.

• När du håller andan se till att kroppen fortfarande expanderar mot västen.

• Efter detta fortsätter du med att andas in ytterliggare 3-5 korta andetag för att sedan hålla andan i 3-5 sekunder igen.

• Först nu kan du andas ut sakta.

När du gör denna övningen tränar du att öppna kroppen inifrån och att hålla muskulaturen i detta öppna läge.

Lägg märke till att du ska andas ut först efter du hållt andnan efter de sista korta inandningarna.

Repetera denna övningen 7-8 gånger.

Efter du gjort denna övningen som tar 2-3 minuter kommer du uppleva en mycket friare, öpnnare och djupare andning. Det finns ingen vitamin som kan tävla med en bra effektiv andning.

Skulle övningen kännas för jobbig i början så korta ner antalet sekunder du håller andan. Vill du kan du efter ett tag utveckla övningen till att hålla andan lite längre och längre.

 

KONTAKTA OSS

E-mail. info@nyttoliv.se
Facebook
Besöksadress:
Nyttoliv Hälsocenter AB
Bankgatan 16
23331 Svedala
040-403533
Öppettider:
Mån-Fre 09.00-17.00

BETALNINGSALTERNATIV

PayPal Logo