På svenska    In English Auf Deutsch

 

Hur lång tid tar det innan jag märker en förbättring i min hållning ?
-Använder du västen enligt medföljande anvisning så kommer du att uppleva en märkbar skillnad redan efter 5 dagar. Det tar naturligtvis längre tid att få ett mer bestående resultat. Räkna med 4-6 veckor för att bygga en stark och fin hållning. Skulle du vara väldigt ihop sjunken får du ge det mer tid. Eftersom hållning är "färskvara"  rekommenderar vi att du återkommer till träning med västen med jämna mellanrum.
Om du har arbetat upp en bra hållning kan du lägga av västen ett tag för att sedan återuppta den igen när du känner att den blir sämre.


Hur lång är leveranstiden?
-Vanligtvis tar det ca 3 dagar från du gjort din order till du får den hem i din brevlåda.


Kommer den direkt hem, eller måste jag hämta ut den?

-Västen skickas som skrymmande brev. Om Du har brevlåda kommer den hela vägen hem till Dig. Om speditören inte kan leverera den hem till Dig får Du en avi på närmaste post-utlämning där Du kan hämta ut Ditt paket utan kostnad.
Har du angett en e-mail adress vid beställning så får du ett sändnings-id där du brukar kunna följa paketets väg.


Skickas den mot postförskott?
-Hälsovästen kan tyvärr inte skickas mot postförskott utan skickas med antingen faktura eller följesedel.
Vid köp här hos oss i Svedala tar vi kort och kontant betalning


Är det garanti och öppet köp på västen?
- Du har alltid 14 dagars öppet köp på Din Hälsoväst. Skulle Din väst vara fraktskadad, ha fabrikationsfel eller gå sönder byter vi ut Din väst omgående, bekostat av oss.


Vilken åldersgrupp riktar sig västen mot?
-Hälsovästen har bred målgrupp, ung som gammal kan använda Hälsovästen.

Tillkommer det några kostnader?
- Avgift för frakt tillkommer alltid. Beroende på hur du väljer att betala, tillkommer det vid val att betala med faktura, även en fakturaavgift på 29 kronor. Väljer du att betala din Hälsoväst direkt vid ordertillfället tillkommer endast frakt.


Kan jag ha den när jag är ute och går, sitter vid datorn och är yrkesverksam?

- Hälsovästen är jättebra att använda både när man är aktiv som stillasittande.


Vad säger kropps och fysioterapeuterna?
- Den är framtagen tillsammans med läkare och sjukgymnaster, och vi har många kroppsterapeuter som rekommenderar och säljer Hälsovästen till sina klienter.


Hur länge har ni sålt västarna?
- Sedan 2007
Det var vi kom på denna hållbara idén.
Därför är Hälsovästen originalet. Patenterad såklart!


Hur uppstod idén till hälsovästen?
- Produkten är utvecklad av Ingvar Bengtsson (kroppsterapeut) & Robert Spjuth (utvecklingsingenjör), som ville ta fram en produkt för att förbättra hållning och andning. 
Under åren har Hälsovästen testat många olika grupper med mycket positiva resultat. Grupperna har varit bl.a. kontorspersonal, vårdpersonal, frisörer, löpare, ryttare, sångare m.m. 
På Hälsovästen har vi varit noga med att återkoppla till bl.a massageterapeuter och kiropraktorer för att få deras synpunkter. Detta har lett till ett bra samarbete och en stark produkt som håller vad den lovar.


Var tillverkas den?
- Hälsovästarna tillverkas av en svensk entreprenör sedan flera år pga ständigt ökande volymer. Men vi har själva full koll på material och produktutveckling för att ha rätt kvalitet.
Vi har en liten mottagning här i Kristianstad där man kan komma och prova Hälsovästen. Vi har öppet måndag-fredag 9-16.
Ring helst innan så vi inte gått ett ärende precis då. Tf 044 5900000
Men har Ni vägarna förbi ändå så är det bara att ringa på dörren.


Jag har speciella problem med ryggen (ex scholios, kotkompression etc.), fungerar den på mig då?
- Vi kan aldrig garantera att västen kan hjälpa på just dig, men vi har flera kunder med ex scholios som den har hjälpt på. Det viktiga är att du känner efter själv, alt. Fråga din läkare/sjukgymnast om du känner dig osäker. Du har 14 dagar på dig att prova västen hemma, då hinner du bilda dig en uppfattning om den passar dig.


Fungerar västen bra vid kontorsarbete?
-Eftersom man gärna sjunker ihop efter en stunds kontorsarbete kommer Hälsovästen verkligen till sin rätta. Här kan västen både hjälpa dig att bygga muskler samtidigt som du kan få ett bra stöd om du så önskar. Många blir väldigt trötta och får ont i bröstryggen vid kontorsarbete. Med hälsovästen tar det oftast bara några minuter innan värken minskar och släpper. Många företag har fått stor hjälp av detta eftersom sjukdagarna för dålig rygg minskar väsentligt.

 

Är det inte bättre att träna hållning på gym?
-Att träna hållningsmuskulaturen på gym är jättebra. Hälsovästen hjälper dig dock med att inta rätt hållning och hålla den under en längre stund. Eftersom hållning är så mycket "vana",  hjälper dig västen med att gång på gång komma in i rätt hållning och programmera ditt muskelminne. Det är därför vi rekomenderar att du använder västen korta stunder flera gånger om dagen. Det är ju dessutom skönt att ha den på sig. Vill du göra din gymträning ännu mer effektiv så kan du använda västen på under din träning.
 

Kan jag använda västen när jag kör bil?
-Vid bilkörning är västen bra att använda mer i avlastande läge. Detta avlastande läget gör att du kommer rätt i sits och ryggrad, vilket i sin tur leder till att du sitter bekvämare och kan göra så under en mycket längre period. För långkörning är det med andra ord utmärkt att använda västen. Med det avlastande läget menar vi i detta fallet att du inte har axelremmarna så hårt spända för att göra armarna mer rörliga, du får då mer ett stöd för bröstrygg och mellangärdet som gärna sjunker ihop i bilen. 


Jag vill returnera/byta min väst, går det bra?
Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Mottagen vara är när du kvitterat ut leveransen från postkontoret.

Om du ångrar ditt köp och vill returnera västen betalar vi tillbaka det belopp du betalat. Du betalar endast returfrakten.

Returvara skickas till:
K99 of Sweden AB
Nya Boulevarden 10, 3tr
291 31 Kristianstad

Märk fakturan/följesedeln med RETUR

Om du vill byta till en annan level eller storlek, och har beställt mot faktura, skickas den till adressen ovan, tillsammans med fakturan. Skriv på fakturan vilken level/storlek du vill byta till.

Om du vill byta till en annan level eller storlek, och har betalt med kort, får du skicka tillbaka västen du har, och sedan göra en ny beställning.


Villkor och info
http://shop.textalk.se/se/shopwindow.php?id=22488&shopwindow=4218797

 

KONTAKTA OSS

E-mail. info@nyttoliv.se
Facebook
Besöksadress:
Nyttoliv Hälsocenter AB
Bankgatan 16
23331 Svedala
040-403533
Öppettider:
Mån-Fre 09.00-17.00

BETALNINGSALTERNATIV

PayPal Logo