På svenska    In English Auf Deutsch

Lovorden haglar över Hälsovästen. Den nya, patenterade andnings & hållningsvästen.

Vad säger användarna?


Jag har haft stor nytta av hälsovästen, framför allt Solid, som jag ser som ett regelrätt träningsredskap. Jag får mest ont i övre delen av ryggen, mellan skulderbladen och när jag har på västen tvingas jag träna och stärka musklerna så att jag kan bli av med akut värk men också förebygga att jag får värk från början. Jag använder den också som ett hjälpmedel när jag sjunger; jag får lättare att behålla en bra hållning vilket i sin tur öppnar bröstet, hjälper mig att andas rätt och hitta stödet. Eftersom västen underlättar djupandning är den också en hjälp att minska stress och nervositet i krävande situationer.
Gitta Gislén Alingsås 2016

 

Jag heter Roger Johnson och bor i Skellefteå. 75 år och ensamstående.

Under det senaste året har jag haft stora bekymmer med en värkande axel, tror nästan att det är något artrosliknande. Besökte vårdcentralen  och fick då beskedet att det är åldersrelaterat, fick ett egendomligt träningsprogram och tipset att äta värktabletter ?? Föga uppmuntrande.

För några månader sedan upptäckte jag på nätet en annons från Hälsovästen. Det såg intressant ut och jag köpte därför en hälsoväst Work. Jag har nu använt min hälsoväst i några månader och kan till min glädje konstatera att jag har mycket mindre besvär än tidigare. Jag har flera värkfria än värkande nätter numera, och det mesta av dagtiden har jag numera inga problem.

Dessutom har jag konstaterat att min hållning blivit mycket bättre med tillbakadragna axlar. En tidvis värk i nacken har i princip försvunnit också.

Till saken hör att jag sitter ganska mycket vid min dator och det kan ju möjligen bidra till axelvärken.

I alla händelser vill jag definitivt rekommendera Hälsovästen till alla som har liknande problem. För min del har den varit och är värdefull.
Roger Johnson Skellefteå 2016

 

Hej, detta är min historia.
Jag har idag tre olika västar. En för träning, en för arbete och en massageväst.
Jag lider av en whiplashskada sedan 2001 lider av huvudvärk och stelhet. Det enda som fungerar för mig är är träning på ett mjukt sätt.
När jag promenerar och cyklar använder jag min Active och på jobbet har jag min Work.
Dessa västar hjälper mig att klara mig igenom vardagen på ett otroligt bra sätt.
De ger mer mycket mindre värk och en mycket bra hållning.
Även de dagar som jag inte använder någon av västarna så kommer på mig själv med att hållning blivit stabilare.
Så man lär sig att ha en bra hållning även utan väst vilket är själva målet för mig.
De få dagar jag har idag med mycket värk och stelhet så använder jag massagevästen som har en massa olika inställningar och kan användas över hela kroppen. Allt efter den dagens behov av lindring.
Jag har lånat ut min Active till fyra personer som jag känner och dessa 4 har alla köpt egna västar efter en vecka med min. Så bra är de.
Med Vänlig Hälsning Peter Törnros 2016Det finns en bildserie på evolutionen, från apa till datanörd, och där på den sista bilden beskriver hur jag ofta satt hukad över min laptop. Nu arbetar jag i Tanzania och har inte samma möjlighet att påverka min arbetsplats som hemma i Sverige. Min arbetsställning blev sämre och sämre där jag satt som en gam över laptoppen och jag började få problem med ryggen. Förra sommaren köpte jag hälsovästen “Work” och använder den nästan dagligen på jobbet. Vilken skillnad! Axlarna dras bakåt utan att strama och jag sitter mer upprätt och ryggen känns bra igen. Jag använder hälsovästen utanpå skjortan vilket resulterade i en rolig episod när en besökare tittade lite förskräckt och undrande och sedan lite försiktigt frågade var jag hade pistolen. Jag kan absolut rekommendera hälsovästen, inte som pistolhölster men för att få bättre hållning när du arbetar framför datorn.
Peter Karlsson, Arusha, Tanzania 2016


Ingrid Karlsson i Broby har skaffat sig en hälsoväst och funnit att den gjort god nytta för hennes dåliga rygg.

Hon vill därför sända en ros till Kristianstadsföretaget Hälsovästen.se
-Fler med dålig rygg borde prova den.
Insändare i Kristianstadsbladet.

Vill bara tala om att jag känner redan en stor skillnad i min rygg sen jag började använda Hälsovästen.
Har haft på varje dag och jag går långa promenader varje dag men nu utan att få så ont nu mera, helt fantastisk.
Jag har väldigt dålig hållning och diskbråck i hals och bröst rygg den ger sådant bra stöd att jag orkar hålla upp ryggen, det gör också att jag tänker på att hålla ryggen rak när jag inte har den på och inte så ont när jag ska sova heller.
Tack för att ni tagit fram den:)
Lena Svensson, Hyssna


Hejsan, Jag har just mottagit er hälsoväst. Tack! Måste få säga att jag märkte skillnad i andning då jag har kol och hög diafragma. Jag har svårt att andas men redan efter 10 minuter trodde jag ej det var sant, stor skillnad. Jag märkte jag också att min nacke rygg redan känns bättre! Har den på nu vid datorn nu. Tack!
Mayvor Hämqvist

 

"Första intrycket när man tagit på sig Hälsovästen är att man står på högvakten i Stockholm. Man stärker sin hållning och känner sig stark. Hälsovästen hjälper till att hålla upp min halsrygg som tidigare orsakat mig besvär. Det känns som min kropp börjar hitta tillbaka till sin naturliga position efter att jag börjat använda Hälsovästen."
Håkan Jansson, Eftermarknad, PPM AB

 

"Jag kör lastbil i min vardag och känner att min rygg får sina törnar när man sitter hela dagarna. Jag använder Hälsovästen till och från som avlastning när jag kör och då har jag den nersänkt i sitt nedersta läge så att jag får stöd i svankryggen. Efter mina pass har jag använt den till att bygga tillbaka min hållning och jag har den då i översta läget."
Tommy Bärkås, lastbilschaufför, Eliassons Åkeri

 

"Från början var Hälsovästen ett redskap jag endast använde för att bättra min sångteknik, den gav fantastiska resultat och har dessutom visat sig vara mycket mer än så. För alla som har ett stillasittande arbete vill jag rekommendera Hälsovästen. När man sitter mycket och trötthetenkommer, hjälper den mig att få igång andningen, hållningen och hela min energi på bara en kort stund. Under ett träningspass, t.ex. styrketräning, jogging eller bara till promenad, har jag märkt stor skillnad med Hälsovästen. Jag känner mig piggare och får en helt annan motivation till att prestera!"
Sophie Sjörén - vinnare av Schlagerstjärnan 2005hälsovästen året runt reportage

 

"Jag har arbetat som produktionstekniker och sitter mycket vid datorn. Jag har märkt att min hållning har försämrats med tiden. Efter att jag börjat använda min Hälsoväst har jag successivt arbetat tillbaka min hållning, så nu är jag 5 cm längre..."
Sven-Erik Hjelt, produktionstekniker, Nibe AB

"Fungerar jättebra på alla som använt den i salongen"
Hårfixarna i Jönköping


"Efter en tids daglig användning har min rygg sträckt upp sig till en stark och fin hållning som flera kommenterat. Jag har dessutom haft besvär med mina höfter som haft en tendens att alltid gå ur led mer eller mindre. Nu när jag använder min Hälsoväst dagligen så har jag upptäckt att mina höfter fungerar som de ska. Underbart! Hälsovästen tycks balansera resten av kroppen också."
Ann-Christin Krook/Sigfridsson


Jag har faktiskt användt västen ganska mycket när jag ridit, visade den för en av mina tränare och han tyckte det var en superuppfinning!! Jag har framförallt märkt att jag har fått starkare ryggmuskler och att jag inte har lika lätt för att falla fram över hästen, utan har nu fått mer styrka så jag klarar att sitta rak i ryggen om man säger så.
Emelie Nilsson Sångerska - Modell


"Man får en helt annan hållning när man använder Hälsovästen, ryggen blir avlastad när man har har den på sig. Jag upplever en skön känsla när jag använt Hälsovästen"
Annas klipphörna Tingsryd


Jag har lätt för att sjunka ihop och då sliter det på nacke, axlar och rygg. När jag använder hälsovästen sträcker jag snabbt upp ryggen. Axlar och nacke kommer då på sin plats. Med Hälsovästen får jag bättre hållning och det känns skönt i kroppen igen.
Gert Persson - Pensionär


Jag som jobbar som både frisör och nagelteknolog spenderar många timmar av dygnet stående eller sittande. Efter ett par timmar har då hållningen en tendens att sjunka ihop. Då brukar jag ta på mig min Hälsoväst som då hjälper mig med min hållning, vilket är nyckeln till allt. Den stärker ryggen, rätar upp och hjälper mig att andas bättre, vilket i sig leder till att jag blir piggare o gladare eftersom jag kan andas djupare, vilket i sig gör att jag kan ta bättre hand om mina kunder. Jag rekommenderar starkt Hälsovästen till alla med påfrestande ställningar under dagen.
Mia Månsson - Frisör


Kände skillnad direkt när jag tog på mig västen, det blev ett skönt tryck mot ryggen. Jag kan verkligen rekommendera Hälsovästen.
Tyra Wahlerg 

HÄLSOVÄSTEN I YRKESLIVET

 

Yrke: Tandhygienist

Namn: Ewa
Ålder: 51 år
Yrke: Tandhygienist,
Kristianstad

Arbetet

I sitt jobb som tandhygienist har Ewa patientbehandlingar, allt från kortare besök till längre behandlingar.

Ewa gör mestadels sitt arbete sittande på en pall vid patienten, och det är vanligt att hon hukar sig över patienten för att komma tillräckligt nära.

Användandet av Hälsovästen

Ewa använder sig av Hälsovästen 2 på sitt jobb, där hon behöver extra hjälp att få upp ryggen.

Hon använder den under sin rock i 2-3 timmar, tar av den för lite vila och lunch för att sedan ta på den igen efter 2-3 timmar.

Resultat

Ewa tycker att västen känns bra både under korta och långa behandlingar.
Hon tycker också att den är lätt att ta av och på.

Innan Ewa provade västen lyfte hon ofta axlarna mycket för att komma åt patienten.
Det skapade en obekväm arbetsställning, eftersom hon belastade axlarna onödigt mycket.
När hon använder västen lyfter hon axlarna så mycket som behövs, och försöker placera hela kroppen närmare patienten istället genom att flytta fram pallen hon sitter på.

Hon brukade också huka sig över patienten, vilket gjorde att hon sjönk ihop och lätt blev trött i ryggen.
Med hjälp av västen håller hon sin raka hållning, men kommer ändå åt patienten utan problem.

Tandläkare använder Hälsovästen på jobbet

Citat

"Jag har enbart positiva synpunkter faktiskt!
Man känner verkligen att hållningen blir bättre, magen dras in, nacken sträcks"
säger Ewa.

Yrke: Förskolelärare

Namn: Malin
Ålder: 43 år
Yrke: Förskolelärare på
Öllsjö förskola

Arbetet

I sitt jobb som förskolelärare är Malins arbetsuppgifter mycket varierande, med exempelvis på- och avklädning av barn, matutdelning, gårdsvakt m.m.

Hon böjer ofta sig ner när hon ska hjälpa barnen med jackorna eller plocka upp leksaker från golvet, och det förekommer också mycket lyft, vilket sliter mycket på ryggen.

Fritiden

Sin lediga tid ägnar Malin mest åt sina barn, kompisar och trädgård.
Tidigare har hon sysslat mycket med sport som fotboll, bandy, golf och bowling, men har fått sluta med det på grund av nackproblem.

Hon hoppas kunna ta upp golf och bowling igen när hon har blivit starkare i nacken.

Användandet av Hälsovästen

Malin har valt att använda sig av Hälsovästen 2, då den är det smidigaste alternativet när hon arbetar, med tanke på att hon är väldigt aktiv i sitt arbete med olika arbetsuppgifter.

Resultat

Malin säger att det blir bättre i nacke och rygg när hon använder västen, för då får hon hjälp med att räta på sig och att göra rörelserna rätt.
Istället för att böja på ryggen när hon ska klä på barnen eller plocka upp något från golvet tänker hon på att böja benen, och hålla en god arbetshållning.
Även när hon ska lyfta barnstolar eller prata med barnen på deras höjd.
Hon står länge när dom är utomhus, och Malin tyckte det var svårt att inte sacka ihop förut.

Förskoleläraren använder Hälsovästen på jobbet

Citat

"Det bästa med västen är att hållningen blir finare och det blir lättare att andas. Vi har ett rätt stressigt arbete med hög ljudnivå där ens axlar lätt åker upp till öronen :)"
säger Malin.

Yrke: Mediesäljare

Namn: Jessica
Ålder: 26år
Yrke: Mediesäljare på
Kristianstadsbladet, Kristianstad

Arbetet

Jessica arbetar på kontor med att sälja annonser. En vanlig arbetsdag spenderas mycket framför datorn, men också på olika möten. Arbetet är mestadels sittande.

Fritiden

På fritiden gillar Jessica att rida, träna och att hitta på saker med vänner och pojkvän. Jessica lever ett väldigt aktivt liv, och hon varvar träning på gym med löpning ca 4-5 gånger i veckan.

Användandet av Hälsovästen

Jessica har valt att använda sig av både Hälsovästen 1 och 2. Hälsovästen 1 använder hon mycket på jobbet när hon sitter eller står framför datorn, där det är lätt att sjunka ihop efter ett par timmar. Hälsovästen 2 använde hon bla. när hon var ute och reste i europa i somras, då främst under de långa bilresorna.

Resultat

Jessica har märkt resultat med västen, främst på andningen. På jobbet, med Hälsovästen 1 västen känner hon att hon börjar andas genom näsan och inte bara genom munnen. Hon andas även längre ner i magen. Efter flitigt användande av västen käner hon även att ryggen blir van att sträcka på sig och att musklerna börjar jobba rätt även utan västen. Hon känner att axlarna är längre bak och att hållningen är bättre.

I bilen, med Hälsovästen 2 känner hon att den håller bak axlarna och att hon sträcker på sig. Hon känner också att den öppnar upp bröstet och att andningen blir bättre. Efter en liten stund känner hon sig piggare och mer närvarande. När hon tar av sig västen känner hon att musklerna i rygg, axlar och mage har fått arbeta.

Jessica använder hälsovästen för bättre andning och hållning

Citat

"Andningen blir galet mycket bättre och jag blir piggare"
"Den är bra att ha på sig då man känner sig lite mer stressad eftersom den hjälper en att andas ordentligt"
säger Jessica.

Yrke: Servicetekniker/El-konstruktör

Namn: Paul
Ålder: 43år
Yrke: Servicetekniker/El-konstruktör,
Nibe AB, Markaryd

Arbetet

Paul jobbar som servicetekniker för Nibes maskinpark och sysslar med att utveckla deras produktion med automatisering, felsökning m.m.

Fritiden

Han driver eget företag, vilket tar en del tid, men spelar golf, pysslar i trädgården och renoverar deras hus när tid finns.

Användandet av Hälsovästen

Paul började använda Hälsovästen 1 för 3 år sedan, och använder den ofta vid promenader och när han sitter vid datorn hemma eller framför tv:n.

Han har nu provat Hälsovästen 2 som används på jobbet, då han har så blandad arbetsroll, ibland på kontoret och ibland ute i fabriken för felsökning.

Resultat

Paul föredrar både Hälsovästen 1 och 2, fast i olika sammanhang.

Han gillar att kunna ha Hälsovästen 2 utan att behöva tänka om han är på kontoret eller i fabriken, då den är så smidig att man kan ha den under kläderna.

”Visst finns där arbetsmoment då den är i vägen men då får man ta av den, det är så smidig konstruktion så det går snabbt” säger han.

Han använder gärna Hälsovästen 2 när han kör bil långa sträckor, men när han går på långa promenader föredrar han Hälsovästen 1 mer, eftersom den ger bra stöd, och han får lättare att andas.

Paul använder Hälsovästen level 2 på sitt arbete, och level 1 hemma

Citat

"Jag märker när jag slarvat med att använda Hälsovästen, man faller fort tillbaka i gamla vanor. Men när man sedan använder den igen så känner man av det i muskulaturen."
säger Paul.

Yrke: Bagare/Konditor

Namn:Kajsa
Ålder: 24år
Yrke: Bagare/Konditor på
Wahlquists conditori, Kristianstad

Arbetet

I sitt jobb som bagare är Kajsa mycket fysiskt aktiv, med exempelvis tunga lyft av kittlar och mjölsäckar, men också annat tungt arbete för armar, axlar och överkropp.

Hon står ofta lite framåtböjd och använder armarna aktivt.

Fritiden

På fritiden gillar Kajsa att umgås med vänner och träna.

Hon tränar ca 4 dagar i veckan, då varierar hon sin träning med löpning, styrketräning och simning.
Hon spenderar också mycket tid i trädgården på sin kolonilott.

Användandet av Hälsovästen

Kajsa kombinerar Hälsovästen 1 och 2 för att kunna använda dom olika tider på dagen.

Hon brukar ha på sig Hälsovästen 1 när hon är ute och springer, då den hjälper henne med djupandning.
Den ger också bäst stöd när hon känner sig trött i ryggen.

Hälsovästen 2 använder hon på jobbet, men även när hon arbetar i trädgården, eftersom den har elastiska band som gör att hon kan vara mer aktiv med armarna.

Resultat

Eftersom Kajsa använder armarna mycket under arbetspasset har hon valt att använda västarna mestadels hemma, för återuppbyggning av ryggmusklerna, men också för att stretcha ut bröstmuskulaturen som drar ihop sig när hon står framåtlutad.

Bagaren och konditorn använder Hälsovästen level 1 när hon tränar och springer

Citat

"Jag tänker verkligen på min hållning nu. När jag var ute och sprang med min kompis la hon märke till att jag hade mycket bättre hållning, än vad hon hade efter en stund. Jag tänker också på andningen, jag försöker andas mer med magen."
säger Kajsa.

Yrke: Undersköterska

Namn:Anna
Ålder: 40 år
Yrke: Undersköterska,
Kristianstad

Arbetet

I sitt arbete som undersköterska sysslar Anna med provtagning på patienter (där hon sitter mycket), och mottagningsarbete med läkarna.

Fritiden

På fritiden är Anna mycket ute och går med sina hundar.

Hennes barn rider så familjen är ofta i skog och mark.

Anna har ofta besvär med smärta över bröstkorgen då hennes bröstmuskler är för korta.

Användandet av Hälsovästen

Anna använder sig av både Hälsovästen 1 och 2.

Hälsovästen 1 används vid kontorsarbete och promenader, då den är stabil och ger bra stöd.
Hälsovästen 2 använder hon framförallt på labb, då den är elastisk och ger henne möjligheten att vara mer aktiv.
Ibland används den ca 4 timmar, andra gånger hela arbetsdagen.

Resultat

Västen har gjort henne mycket mer medveten, och hon ändrar både stol och provtagningsbord mer efter varje individ för att kunna bibehålla rätt hållning.

Hon känner sig inte så trött i rygg och axlar efter dagens slut, och tycker inte heller det är jobbigt att sitta flera timmar i sträck.

Hon gillar att västen ger henne en ”rakryggad” känsla.

Undersköterskan Anna använder sin Hälsoväst då hon har för korta bröstmuslker

Citat

"Jag har haft besvär med smärta över bröstkorgen eftersom mina bröstmuskler är för korta, men med hjälp av Hälsovästen och lite övningar har dessa besvär försvunnit helt, det är skönt att vara smärtfri!”

”Jag har använt västen i både arbete och på fritid, och västen är användbar inom alla områden."
säger Anna.

Yrke: Lastbilschaufför

Namn:Andreas
Ålder: 27 år
Yrke:Petroleumchaufför,
Eliassons åkeri, Öllsjö

Arbetet

Andreas jobbar som lastbilschaufför, vilket innebär mycket stillasittande arbete bakom ratten.
Han stannar till vid olika bensinstationer och fyller på bränsle, då är han väldigt aktiv med att lyfta, bära, gå ner på marken och koppla slangar m.m.

Fritiden

På fritiden renoverar Andreas mycket på sitt hus, umgås med sambo, barn och vänner.
Som småbarnsförälder har han fullt upp hela tiden.

Användandet av Hälsovästen

Andreas använder sig av Hälsovästen 2.
I sitt yrke som chaufför måste man vara beredd på att kunna väja för oväntade ting, och då upplever han sig tryggare med 2:an, där han är mer rörlig.

Resultat

”Jag har haft på mig västen i blandad användning, körning, lossat på en bensinmack eller klättrat på en stege hos en villakund.
Fungerar lika bra vilket som.
Man är lika rörlig fast men en bättre hållning.

Jag kände direkt en annan andning och rakare i ryggen då axlarna åkte tillbaka.
När man tar av sig västen så känner man att man tar tillbaka axlarna automatiskt.

Mitt omdöme är att västen är bra!
Fördelen med 2:an är att man kan ha den under längre stunder, och att den är så flexibel.
Man kan ha den på sig till i stort sett allt, under en tröja till vardags eller på jobbet, utan att det syns.
Helt klart min favorit!” säger han.

Lastbilschaufför Andreas använder Hälsovästen level 2

Citat

"Jag kan rekommendera västen till andra för att man märker skillnad i sin hållning, man får en rakare gång och en annan andning."
säger Andreas.

 

KONTAKTA OSS

E-mail. info@nyttoliv.se
Facebook
Besöksadress:
Nyttoliv Hälsocenter AB
Bankgatan 16
23331 Svedala
040-403533
Öppettider:
Mån-Fre 09.00-17.00

BETALNINGSALTERNATIV

PayPal Logo